Etažni kotlovi sa rernom

Etažni kotlovi sa rernom

etazni-kotao-alfa-term

Etažni kotao ALFA TERM 20 i 27kW je štednjak koji odiše ruralnim šarmom i koristi se za zagrijavanje prostorija, kuvanje i pečenje.

Permanentno istraživanje i osluškivanje potreba potrošača doveli su do uvodjenja proizvoda nove generacije. Ogledaju se u produbljenom ložištu i regulisanom sagorijavanju goriva u ložištu, čime je postignuto povećanje snage grijanja i smanjena potrošnja goriva. Štednjaci posjeduju rerun sa duplim vatrostalnim staklom, čime je povećan kvalitet pečenja.

Na vratima rerne ugradjen je termometar koji omogućava praćenje temperature u rerni.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

termomont-etazni-spore-kotao

Termomont su etažni kotlovi šporeti predviđeni za loženje čvrstim gorivom, a namijenjeni centralnom grijanju objekata, te pripremi hrane kuvanjem i pečenjem.

Izrađuju se u dvije izvedbe (sa i bez pumpe), nazivnog toplinskog učina 18, 24 i 30 kW. Prostoriju u koju su ugrađeni griju i kroz gornju grijaću ploču. Moguć je odabir između kotlova s lijevim ili desnim priključkom na dimnjak. Sam naziv “etažni” ne isključuje njihovo korištenje za zagrijavanje i više od jedne etaže, ako je potreba za toplinom u skladu s njihovim nazivnim učinom. Ugrađivati se mogu u zatvorene i otvorene koje se uklapaju u standardne dimenzije kuhinjskih elemenata čine njihovu ugradnju prihvatljivom u kuhinji ali i u nekom drugom dijelu kuće ili stana, gdje postoji priključak na dimnjak.